Rheumatoid arthritis, rheumatoid arthritis, RA, egy gyulladásos betegség, amely gyakran kezdődik a kis ízületek a kezek és a lábak. Az ízületek megduzzadnak, megfájdulnak és megfájdulnak. A reumát nem lehet gyógyítani, de a gyógyszerek és a fizioterápia enyhítheti a gyulladást és enyhítheti a fájdalmat.

A gyulladás merevíti az ízületeket. A merevség a legrosszabb, ha reggel felkelsz, vagy már régóta mozdulatlan vagy. Meg kell próbálni, hogy mozog, amennyire csak lehetséges, akkor is, ha a fájdalom. A betegség személyenként jelentősen változik, és időnként különböző mértékű kényelmetlenséget okoz.

Tünet

TünetHa rheumatoid arthritisben szenved, számos különböző problémát tapasztalhat:

  • A test mindkét oldalán ízületi fájdalmat érezhet.
  • Lehet, hogy úgy érzi, merev és fáj, ha mozog, különösen reggel.
  • Az ízületek megduzzadhatnak, megfájdulhatnak, és esetenként súlyos gyulladással melegedhetnek és vörösödhetnek.
  • Elfáradhatsz.

Rheumatoid arthritis nem csak kiterjed az ízületek, hanem egy betegség, amely hatással lehet az egész testre. Például lehet gyulladása a szervek, mint a mellhártya, pericardium, szemek, vagy erek. Ha folyamatosan gyulladása van a szervezetben, gyakran elfárad és rosszul érzi magát. Néha lefogysz és megemelkedik a testhőmérsékleted.

A tünetek személyenként változnak
Rheumatoid arthritis manifesztálhatja magát nagyon eltérően személyről személyre. Előfordulhat, hogy a betegség súlyosabb rohamai jelentkeznek. Amikor a betegség aktívabb, a gyulladás elterjedtebbé válik, fáradtabb lesz, és több fájdalma lesz. Ezek között az időszakok, a betegség hozhat kevesebb kellemetlenséget. Például, lehet, hogy több baj néhány évig, amely után a betegség lecsillapodik és megáll. A betegség az évek során intenzívebb és rosszabbodhat.

Az ízületek, az inak és az izmok problémáin kívül egyéb tüneteket is tapasztalhat, például reumás csomókat vagy csomókat az epidermiszben. Ezek akkor fordulhatnak elő, ha van egy nyomás a bőrön, például, a könyök vagy az ujjak. A kutatók úgy vélik, hogy a csomók abból a tényből erednek, hogy a bőr alatti szövetek erei gyulladtak, hegeket képezve. A csomók ártalmatlanok, de néha fájhatnak. Sebészileg eltávolítható, de gyakran visszajön.

A mellhártya, a szívburok vagy a szem gyulladása is előfordulhat, de ez ritka. Gyakran nagyon fáradtnak érzi magát, amikor a gyulladás széles körben elterjedt.

Mit tehetek én?

Mit tehetek énRheumatoid arthritis is fáj annyira, hogy nehéz lehet, hogy néhány dolgot. A munkahelyen gyakran lehetséges a munkahely és a berendezések megváltoztatása, illetve a munkahely vagy a segédeszközök átalakítása révén megkönnyíteni a munkát. A munkaadóval és a társadalombiztosítási hivatallal együtt gyakran talál megoldást arra, hogy ez működjön. Egy foglalkozásterapeuta segíthet kideríteni, mi kell neked.

A foglalkozásterapeutával együtt megvitathatja a nehézségeit, javaslatokat tehet olyan dolgokra, amelyek megkönnyíthetik az életet még a szabadidejében is.

Gyakran folytathatja a hobbi, mint azelőtt, annak ellenére, rheumatoid arthritis. De bölcs dolog, hogy elkerüljék a túl kemény tevékenységek során az időszakok, amikor a betegség problémás, mint például néhány labda sport, slalom korcsolyázás, torna ugró gyakorlatok, mivel ezek a tevékenységek adhat túl sok törzs az ízületek.

Eddzétek a kezeteket és az ujjaitokat.
A kezekben és az ujjakban a fájdalom és a gyulladás az izmok és az inak kölcsönhatásának zavarához vezethet. Lehet, hogy nehezebb lesz megfogni a dolgokat. Ezért fontos, hogy a kezét az izmok erősségének és mozgékonyságának fenntartására, valamint az ízületek helytelen beállításának kockázatának csökkentésére képezze. Lehet kapni a kezelést egy csoportban vagy egyénileg.

Fontos, hogy vigyázzon a láb
Lehet, hogy gondjaid vannak a lábaddal. Akkor fájni fog, és lehet, hogy nehéz lesz járni. Ezért nagyon fontos, hogy megfelelően gondozza a lábát, valamint, hogy legyen óvatos a választott cipő. Egy jó cipő van beépítve a boltívbe, amely alulról biztosítja a szükséges támogatást. Ezen kívül, a cipő kell egy stabil sarok-köpeny, legyen elég széles, és a varrás.

Vannak is laza talpbetét, hogy lehet vizsgálni után a láb, esetleg ortopéd segítség. Ha reumatoid artritisze van, joga van kedvezményt kapni a cipő-és lapkák költségeire, amelyeket egy ortopéd MŰSZAKI Műhelyen keresztül vásárol. De nem mindenkinek kell különleges cipő, de sokan találják jó és kényelmes cipő magukat. Annak érdekében, hogy továbbra is mobil a láb, egy egyszerű torna program a láb is hasznos lehet.

Mi történik a testben?

Mi történik a testbenAz illesztések összekötik a csontvázat, ugyanakkor mozgatják is. Egy ízületben két vagy több csont találkozik, és az egymás felé csúszó csuklós felületeket sima és rugalmas porc borítja. Az ösvényt egy közös kapszula veszi körül. A kapszula kötőszövetből áll, a csontokhoz tapad, és beborítja az egész ízületet. A belső az ízületi kapszula ruházott a szinoviális membrán alkotja ízületi folyadék, amely keni az ízületek.

Az ízületi folyadék oxigénnel és tápanyagokkal látja el az ízületi porcot. Amikor a közös, valójában a közös kapszula, gyulladt, a mobilitás a közös hatással van különböző módon. Az ízületi kapszulában bizonyos helyeken erősebb ínszalagok, ínszalagok vannak, amelyek összetartják az ízületet és stabilizálják.

Az ízület megsérült, és lehet, hogy rosszul lett kialakítva
A rheumatoid arthritis, az immunrendszer, amely általában harcol idegen szervezetek a szervezetben, kezd reagálni a szervezet saját ízületek. Amikor egy nagy mennyiségű fehérvérsejtek az immunrendszer felhalmozódnak az ízületek vagy inak, válnak gyulladt. A gyulladás miatt az ízület folyadékkal töltött, duzzadt, érzékeny és forró lesz.

A gyulladás az ízületi kapszula szövetében kezdődik. Ha a gyulladás hosszú ideig tart, károsíthatja a különböző részek az ízület. Az ízületek körül futó inak az izmok kiterjesztése. Az inak körül ínhüvelyek vannak. A joint mozgóképessége csökken, a joint néha rosszul alakítható, például az ujjak ferdén mutatnak a kisujj oldalra. Ez azért van, mert a gyulladt ínhüvelyek és az izmok kiegyensúlyozatlanná válnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *