Az artériás hipertónia olyan klinikai állapot, amely a világ népességének jelentős részét jellemzi. Az Istituto Superiore di Sanità által végzett tanulmány kimutatta, hogy a magas vérnyomás olyan probléma, amely Olaszországban a férfiak mintegy 33% – át, a nők 31% – át érinti. Ezenkívül a férfiak 19% – a, a nők 14% – a kockázati állapotban van. A magas vérnyomásban szenvedők többsége félszigetünk északkeleti részén található, míg Közép-Olaszországban a kisebb szám, a százalékok ellenére nagyon hasonló.

Egyértelművé kell tenni, hogy a magas vérnyomás nem betegség, hanem olyan kockázati tényező, amelyet megfelelően ellenőrizni kell, és – ha a kardiológus megfelelőnek ítéli – szintén kezelni kell.

Magas vérnyomás, okok

Magas vérnyomás, okokMagas vérnyomásban szenved, de nem tudja azonosítani az okokat? A magas vérnyomás okának felismerése nem olyan egyszerű: valójában egy adott genetikai hajlamtól függhet, vagy lehetséges, hogy boldog tényezőkből származik, beleértve az öregedést is. Ahhoz, hogy megértsük, az első közelítés, melyek a fő oka a magas vérnyomás, elengedhetetlen, hogy megkülönböztessük kétféle magas vérnyomás, amelyek mindegyike kapcsolatban van bizonyos kockázati tényezők:

Esszenciális hipertónia: bár lehetetlen pontosan megállapítani a kiváltó okot, a hajlamosító tényezők sokféleségének tulajdonítható. A tanulmányok szerint a legmegbízhatóbbak, azok a tényezők, amelyek úgy tűnik, hogy nagymértékben hozzájárulnak az ilyen típusú magas vérnyomáshoz, a szimpatikus idegrendszer hiperaktivitása, genetikai hajlam( különösen két gén hajlamosítja az egyént a magas vérnyomásra), bizonyos étkezési szokások, öregedés, túlsúly, néhány hormonális egyensúlyhiány, depresszió.

A másodlagos magas vérnyomás egyfajta magas vérnyomás, amely az előzőtől eltérően jól definiált és könnyen felismerhető okokkal rendelkezik, mint például vesebetegségek, szív-és endokrin betegségek, cukorbetegség, alvási apnoe szindróma, terhesség, bizonyos gyógyszerek (például kis kontroll tabletták) használata, gyógyszerek használata, alkoholos anyagok visszaélése.
Minden ilyen esetben mindig szükség van, hogy vállalja a diagnosztikai és terápiás utat a szakember, aki pontosan tudja, mit kell tennie, hogy megoldja a problémát.

Magas vérnyomás, gyógyszerek

Magas vérnyomás, gyógyszerekHa magas vérnyomásban szenved, ne félj: hatékony gyógymódok vannak minden típusú magas vérnyomásra, a triggerek alapján is. A fontos dolog mindig egy illetékes orvoshoz fordulni, aki személyre szabott segítséget nyújthat a betegség megoldásához. Itt vannak a magas vérnyomás elleni gyógyszerek:

  • Diéta: meg kell fordulni, hogy a dietetikus, hogy a szerkezet egy fajta étrend alapján a csökkentés a káros táplálkozási tényezők, valamint a növekedés előnyös is. Ez a fajta étrend kell gazdag omega3, magnézium, kálium.
  • Fizikai aktivitás: különösen az ülő alanyok számára, akik növelik az aerob aktivitást (gyors gyaloglás, kerékpározás, úszás), elősegítik a nyomás csökkenését.
  • Leszokni a dohányzásról: a dohány jelentősen növeli a vérnyomást. Hagyja abba a dohányzást, tegye meg az egészségét!
  • Kiegészítők és természetes terápiák: választhat egy omega3 kiegészítés vagy arginin kiegészítés. Máskülönben igénybe vehet diuretikumokat, amelyek a vese szűrésének növelésével elősegítik a vizelet termelését és ennek következtében a vérnyomás csökkenését. Kedvező hatást fejtenek ki a vérnyomáscsökkentő növények, például fokhagyma, hagyma, nyír, galagonya, áfonya, vörös szőlő, gyöngyvirág kivonatai is.
  • Csökkentse a kardiovaszkuláris események kockázati tényezőit: ezek az elhízás, a cukorbetegség, a hiperkoleszterinémia, a hipertrigliceridémia, az oxidatív stressz.
  • Kábítószer-ellátás: abban az esetben, ha a fenti jogorvoslatok nem működnek, az orvos megtalálja az Ön helyzetének legmegfelelőbb gyógyszerellátást.

Magas vérnyomás nagymama jogorvoslatok

Magas vérnyomás nagymama jogorvoslatokLehetőség van a vérnyomás szabályozására természetes módszerek alkalmazásával, anélkül, hogy gyógyszereket használnának? A válasz igen, természetesen csak akkor, ha ezek nem túl súlyos esetek, mindenesetre tanácsos konzultálni kezelőorvosával. Íme néhány nagymama jogorvoslata a vérnyomás csökkentésére:

  • Hawthorn: ez egy olyan növény, amely élvezi vérnyomáscsökkentő, nyugtató, pihentető a szív szintjén, és tágítja az izmok az erek. Ilyen okok miatt kiváló természetes gyógymód a magas vérnyomásért. Meg lehet venni, mint a gyógytea, inni a nap folyamán, vagy formájában anya tinktúra, hígítva a csepp egy kis vizet.
  • Meliloto: nagyon hasznos gyógyszer a magas vérnyomásban szenvedők számára, antikoaguláns és vérhígító tulajdonságai miatt. Más gyógynövényekkel együtt nagyszerű alternatíva a gyógyszerekhez.
  • Zsurló: a növény szárát és leveleit növényi infúziók és kivonatok készítésére használják. A Horsetail egy erős természetes vizelethajtó, amely közvetlenül a magas vérnyomásra hat, elősegítve a vérnyomás csökkenését.

Ezek csak néhány a nagymama jogorvoslati, hogy lehet használni, hogy csökkentse a nyomást,de ott is fokhagyma, nyír, szív.

A dohányzás és a nem megfelelő táplálkozás a fő tényezők közé tartozik, amelyek pertension-t okoznak. Ha a magas vérnyomás problémák ellenőrzése a diéta, az egészséges táplálkozás, valamint a dohányzásról való leszokás segíthet tartani a nyomást ellenőrzés alatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *