Ti Gondolkozott már azon, hogy lehetséges-e jobbá tenni az életét? Lehet, hogy szeretne fogyni, aktívabb, vagy csak úgy érzi, több fitt, egészséges. Az egészségesebb élet megéléséhez valószínűleg több változást kell végrehajtania a mindennapi élet több területén. Az “egészséges” létezés sok dologtól függ, többek között a genetikai örökségtől, a táplálkozástól, a fizikai aktivitástól és az életmódtól. Mivel nem tudod irányítani a génjeidet, az életed azon aspektusainak megváltoztatása, amelyeket kezelhetsz, az egyetlen módja annak, hogy egészségesebben élhess. Tehát összpontosítani, hogy fokozatos változások a diéta, a testmozgás, életmód szokások; ez a cikk az Ön számára sok hasznos tipp.

Felkészülés az egészségesebb életre

Felkészülés az egészségesebb életreTegyen egy találkozót orvosával. Az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk, hogy javítsa az egészségét, és egészséges marad sokáig, hogy alávetni rendszeres orvosi ellenőrzések. Az egészségügyi szakemberek segítenek abban, hogy teljesítsék az egészségesebb életet élni. Ezenkívül meg tudják mondani, hogy milyen szokásokat kell vállalnia vagy el kell hagynia a sikerhez.

Keresse fel az alapellátási orvosát. Írja le neki a jelenlegi egészségi állapotát, és kérje meg, hogy segítsen egészségesebb életet élni. Tegyen egy találkozót a fogorvosával is. Általános szabály, hogy évente kétszer fogászati látogatást kell végezni.Soha ne hagyja figyelmen kívül a szája egészségét. Értékelje igényeit, forduljon szakemberekhez, akik segíthetnek abban, hogy jobb legyen, például egy allergológus, egy endokrinológus, egy nőgyógyász stb.

Kezdj el naplót tartani. A naplóban való írás nagyszerű módja annak, hogy egészségesebb életet kezdjünk. Tudod használni, hogy jegyzeteket, tedd írásban a céljait, nyomon követni a fejlődést, és ha szükséges, akkor is használja, mint egy élelmiszer napló. Ezen információk mindegyike segít tisztázni a szükséges változtatásokat, hogy motivált maradjon.

Először az orvosok által adott jelzéseket lehetett figyelembe venni, és feljegyezni a magassághoz, súlyhoz, BMI-hez és a hasi kerülethez kapcsolódó eredményeket. Vegye figyelembe a céljait és azt is, hogy mit szándékozik tenni ezek elérése érdekében, és végül egészségesebb életet éljen. Valószínűleg időt kell szánnia arra, hogy átgondolja és gondosan értékelje a rutin minden olyan aspektusát, amelyet meg szeretne változtatni. Használja a naplót, hogy vegye figyelembe az új élelmiszer-választás. Számos tanulmány kimutatta, hogy azok, akik rendszeresen rögzítik étkezésüket, hosszabb ideig ragaszkodnak kötelezettségvállalásaikhoz.

Támogatási hálózat fejlesztése

Támogatási hálózat fejlesztéseAz egészségesebb élet alapvető eleme. Amellett, hogy támogatja Önt a célok elérésében, a támogatási hálózat hozzájárul a mentális és érzelmi jólét.

Gyakran, amikor az ember arra törekszik, hogy egészségesebb életet éljen, hajlamos alábecsülni a mentális és érzelmi egészség fontosságát. Amellett, hogy támogatja Önt, azoknak az embereknek, akik a támogatási hálózatot alkotják, képesnek kell lenniük arra, hogy megbízható barátokként bizonyuljanak.

Tudja meg, hogy néhány barátja, családja vagy kollégája ugyanazt a célt akarja elérni. Valószínűleg nem te vagy az egyetlen, aki fogyni akar, egészségesebb enni vagy több fizikai tevékenységet végezni. A kutatások kimutatták, hogy azok az emberek, akik erős támogatási hálózatra támaszkodhatnak, nagyobb valószínűséggel érik el hosszú távú céljaikat.

Készítsen írásbeli diétás programot. Ha egészségesebb életet szeretne élni, a táplálkozás az egyik első dolog, amit meg kell változtatnia. Az ételek előre megtervezése lehetővé teszi, hogy a hét minden napján betartsa az egészséges irányelveket. A diétás program olyan projekt, amely magában foglalja az egész héthez kapcsolódó minden ételt, italt vagy snacket. Írásban történő elhelyezése lehetővé teszi, hogy jobban tükrözze választásait. Miután készen áll, tudni fogja, hogy a tervben szereplő minden ital vagy étel megfelel bizonyos követelményeknek, hogy segítsen egészségesebb életet élni. Vegyünk egy lapot és egy tollat, és kezdjük el a programozást egyik nap a másik után. Tartalmazza az összes étkezés, italok, snack. Az írásbeli programnak köszönhetően sokkal könnyebb lesz a bevásárló lista elkészítése is.

Egyél tudatosan. A cél az, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk mindenre, amit eszel vagy iszol, valamint arra, hogy valamit a szádhoz hozzunk. A tudatos étkezés fontos az egészségesebb élethez, lehetővé teszi, hogy minden étkezésből több elégedettséget szerezzen. Azok az emberek, akik tudatosan esznek, kevesebbet esznek, elégedettebbek az étkezésükkel,kevesebb nehézséggel fogynak.
Az étkezés tudatosan számos szempontot foglal magában. Először is, étkezés közben kapcsolja ki az összes elektronikus készüléket (például a telefont és a TV-t), majd próbálja meg kiküszöbölni az egyéb zavaró tényezőket. Fontos, hogy teljes mértékben összpontosítson az ivás és az evés cselekedetére. Különös figyelmet kell fordítani az egyes élelmiszerek megjelenésére, ízére, textúrájára és hőmérsékletére. Vállalják, hogy marad teljes mértékben összpontosított minden harapás. Minden étkezésnek legalább 20-30 percet kell tartania. Ha megfelelő nyugalommal élvezi az ételt, akkor kevesebbet eszik, és minden harapásból több elégedettséget kap.

Jó szórakozást csinál fizikai aktivitás

Jó szórakozást csinál fizikai aktivitásA gyakorlat az egészséges élet fontos eleme. Azonban, ha olyan fegyelemre szenteli magát, amely nem tetszik, akadályozza Önt a cél elérésében. Válasszon egy edzésprogramot, amit igazán szeret. Ez érvényes támogatást nyújt mind a fizikai, mind a mentális egészség számára. A fizikai aktivitásnak nemcsak kellemesnek kell lennie, hanem fiatalabbnak és egészségesebbnek kell lennie.

Készítsen elő egy zenei lejátszási listát, hogy kizárólag a napi edzésre szentelje. Minden alkalommal, amikor hallgatod, a tested tudni fogja, hogy itt az ideje gyakorolni!

Válasszon egy olyan fegyelmet, amely tetszik, hogy naponta szentelheti magát, például: gyaloglás, kerékpározás vagy jóga gyakorlása; a lényeg az, hogy állandó vagy. Keressen online vagy a szomszédság könyvtárában, valószínűleg számos DVD-t talál, amelyek különböző fizikai tudományágakhoz kapcsolódnak. A web a hasznos információk kimeríthetetlen forrása. Keressen egy barátot, akivel edzhet. Megtanítjátok egymásnak a kedvenc gyakorlataitokat, és motiváljátok egymást a lustaság pillanataiban. Még egy kis versenyképesség is csak jót tesz neked!

Mielőtt bármilyen jelentős változás, beszéljen orvosával. Mutasd meg neki a diéta, a fizikai aktivitás program, hogy biztos, hogy azok alkalmasak a jelenlegi egészségügyi feltételek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *